Followers

NOTE:
3% dari pembelian anda akan disumbangkan ke tabung Aman Palestin http://www.amanpalestin.net/
1- Bank Islam (M) Berhad: 12029010047880
2- Maybank (M) Berhad: 562263010787
3- Bank Muamalat (M) Berhad: 12070005133717
4- RHB Islamic Bank: 21245760004907
5- Bank Rakyat: 22-080-619592-2
6- CIMB Islamik: 12150001242107
7- Tabung Wanita & Kanak-Kanak Palestin |
Bank Islam (M) Berhad: 1202-9010-0598-95

Tuesday, June 21, 2011

launching

hai blogger..
hehehehe..
hari ni ms lover bukan nak share design order dari customer, 
tp i nak tunjuk 'bena' yang i buat(tolong buat) 
dengan budak-budak office 
untuk buat gimik pelancaran hari 5S..
uols tahu tak 5S tu ape..
5S tu dalam bahasa jepun stand for 
seiri, seiton, seiso, seiketsu and shitsuke 
atau dalam bahasa melayunye 
sisih, susun, sapu, seragam, sentiasa amal 
atau dalam bahasa English pulak 
sort, straighten, shine, standardize, sustain  

tapi kalau uols nak tahu maksudnye dalam bahasa arab, jawa, minang atau ape-ape jelah, 
itu uols kene cari sendiri..
hehe...
5S ni sebenarnye amalan orang jepun, 
sebab itu la perkataan asalnye dalam bahasa jepun
kalau uols nak tahu orang jepun ni kalau buat kerje memang sangat-sangat teratur dan kemas..
tapi kadang-kadang tu rasa leceh jugak 
sebab banyak sangat step nak buat 
untuk satu-satu bende..
bagi kite memang la leceh tapi diorang 
memang dah biase dengan amalam macam tu..
sebab tu la diorang buat 5S tu..
Bende ni memang bagus diamalkan 
sebab bila nak cari barang senang, 
nak susun barang pun jadi senang dan 
kawasan persekitaran tempat kerja pun boleh jadi kemas 
dan selesa..
bile selesa takde la serabut kepala otak ni kan
baru boleh senyum selalu
:)
actually i pernah kerje dengan company jepun tapi sekejap jela..tak sampai setahun pun
sebab tu boleh share sikit-sikit..
ok sekarang boleh tengok gambar ye
.


simple je kan..
sebab dapat tahu nak kene buat ni pun last minute.. 
material pun tak cukup time tu..
so hentam jela 
Post a Comment